Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвАко първите два мандата не успеятг, ако президентът

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвАко първите два мандата не успеятг, ако президентът
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ заложи корупцията в законите и така я превърна в ненаказуема

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Ако първите два мандата не успеятг, в случай че президентът реши да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, ние ще обявим цели, върху които да стъпим, транспарантни диалози за тях, състав на кабинет с министри от служебния кабинет, непоклатимост в страната.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

Най-важно е да доразградим остарелия модел на ръководство, да изградим нов, друг и обективен. Защото ГЕРБ заложи корупцията в законите и по този начин я трансформира в ненаказуема. 8 милиарда са раздадени без публични поръчки, тъй като се сътвори закон, който позволи това да стане. Цената на едно и също лекарствао в държавни и частни лечебни заведения е с разлика от 700 %, тъй като те одобриха закон, съгласно който частните лечебни заведения не са длъжни да вършат търгове. Ако не бяме ние да го спрем, те внесоха закон, който опрощава на един олигарх 58 милиона лв. отговорности към страната. Коренът на модела е заложен тук -  лобистко законодателство и подмолни ползи, на които депутати бяха проводници, сподели още Нинова.

Оттук би трябвало да стартира изкореняването и в този момент ще проличи, имате ли воля да го създадем. За нас от „ Българска социалистическа партия за България “ е елементарно. Ние четири години поредно, кардинално и намерено се борихме против този модел и ще продължим. Вторият проблем е контролът и отговорността, и тук стои въпроса за смяната в Съдебната система. За нас е ясно и изрично какво би трябвало да създадем - закриване на профилирания съд и профилираната прокуратура, правосъден надзор върху основния прокурор, както и да се споделя той и който и да е той, нов закон за конституционната конструкция на комисията с нови функционалности, добави Корнелия Нинова, представена от Нова Тв.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР